map

Spazio Caffe

Tradicionalan italijanski kafić i lokal koji je u modi. Kafa u letu i pola sata sa prijateljima. Mjesto iza ugla i šoping u Milanu. Od Koneljano Veneto, preko Evrope, stiže i u Sarajevo West Gate Retail park.

“Spazio caffe” predstavlja kutak posvećen talijanskoj kulturi ispijanja espressa, koja je prepuna tradicionalnih rituala mirisa i okusa. Tu se svi sastojci svakodnevno iznova pripremaju, kako bi im se očuvala prirodnost. Kafa se melje pred samu upotrebu da bi joj se tako sačuvala aroma i okus. Kulinarska ponuda u “Spazio caffe Manuel”-u, predstavlja praznik okusa i kreativnosti. Hrana od svježih i prirodnih sirovina pripravlja se na licu mjesta, baš kao što to propisuje najbolja talijanska kuhinja.

Tradicija ispijanja kafe rasprostranjena je širom svijeta, a u BiH ona ima posebnu dimenziju. Često puta, cilj nije samo pijenje ovog slasnog napitka, više je to priča, druženje i razgovaranje sa prijateljima, poznanicima i kolegama. Ova navika nosi svoje korijene u našoj zemlji od davnina.

Nedavno otvoreni Spazio Caffe nešto je novo na našem tržištu. Spojivši užitak i potrebu, napravili su jedinstven kutak za sve one kojima kafa ujutro, naveče i popodne predstavlja priliku za odmor i užitak.

 Spazio Caffe